Мениджърът на Арсенал - Микел Артета, обмисля да привлече полузащитника на Фулъм Жоао Палиня, което може да означава край на престоя на Томас Партей на „Емиратс“. Испанският специалист е определил закупуването на нов централен халф като един от приоритети през януари.

Сред спряганите имена за това на Дъглас Луис от Астън Вила, но, след като тимът на Унай Емери му постави цена от 130 милиона евро, то „артилеристите“ обърнаха вниманието си към Палиня след впечатляващия му старт на сезона с „котиджърс“, твърди The Mirror.

Португалецът беше близо до напускането на Фулъм през лятото, когато германският гранд Байерн Мюнхен постигна споразумение с лондончани за трансфер на стойност от 55 милиона паунда, но сделката се провали в последния момент, тъй като тимът на Марко Силва не можа да му намери заместник. Въпреки че Байерн все още има желание да се подсили с него, то Арсенал е готов да им съперничи за  подписа на полузащитника.

Ако Палиня премине на „Емиратс“, това ще означава край на кариерата на Томас Партей при „артилеристите“. Смяташе се, че националът на Гана ще напусне „топчиите“ миналото лято, а Ювентус има интерес към него. На фона на поредния дълъг престой извън състава заради контузия на Партей, нараства убеждението, че Артета ще пусне африканеца да си тръгне, ако успее да доведе друг играч в полузащитата.