Ръководството на Арсенал възнамерява да пробва късмета си спрямо халфа на Реал Мадрид Даниел Себайос. „Топчиите” смятат да се възползват от трудностите, които испанският полузащитник среща в дебютния си сезон за европейския клубен шампион.

21-годишният бивш ас на Бетис бе привлечен на „Сантиаго Бернабеу” през това лято и все още търси своето място в състава. Според испанските и италианските медии Себайос е недоволен от малкото игрови минути, които получава, като се замисля дали да не потърси късмета си на друго място само 5 месеца след пристигането си.

Осемте, които Зизу иска вън от Реал Мадрид

Не е изключено младокът да поиска преотстъпване обратно в Бетис до края на кампанията. Испанецът се надява да попадне сред избраниците на селекционера Жулен Лопетеги за Мондиал 2018, а това би било трудно осъществимо, ако не играе редовно.

Арсенал ще е в състояние да изкуши Себайос с далеч по-добри финансови възможности, както и с възможността да играе в Лига Европа. Говори се още за интерес от страна на Тотнъм и Милан.

Себайос има едва 2 мача като титуляр за Реал в Ла Лига през настоящата кампания, а върховият му миг дотук бяха двата гола при успеха с 2:1 над Алавес през септември.