Отборът на Арсенал не е успял да привлече нападателя на Еспаньол Раул де Томас в последния ден от трансферния прозорец. Това потвърди генералния мениджър на испанския клуб Хосе Мария Дуран, който настоя, че 27-годишният футболист не се продава на никаква цена.

„Артилеристите“ отчаяно се опитваха да подсилят атаката си през този трансферен прозорец, след като тимът на мениджъра Микел Артета не успя да отбележи попадение в последните си четири мача.

В същото време Пиер-Емерик Обамеянг беше оставен извън първия отбор, след като беше лишен от капитанската лента през месец декември. Габонецът вече премина и в Барселона като свободен агент, след като Арсенал се съгласи да прекрати договора му. Александър Лаказет и Еди Нкетия пък имат контракти само до края на сезона и бъдещето им остава неясно.

По тази причина лондончани искаха да вземат нов централен нападател през януари, като основната цел беше Душан Влахович, който обаче отказа на Арсенал, за да се присъедини към Ювентус от Фиорентина.

Александър Исак от Реал Сосиедад и Алваро Мората, който е под наем в Ювентус от Атлетико Мадрид, също бяха сред споменаваните имена за „Емиратс“. Списъкът пък се допълваше от Джонатан Дейвид от Лил и Доминик Калвърт-Люин от Евертън. Нито един от тях обаче също не акостира в английската столица.

Друго име, което се появи в последните дни, бе това на Де Томас, който отбеляза 12 гола в Ла Лига през този сезон. Единствено Карим Бензема има повече в испанското първенство до момента - 17.

Твърдеше се, че Арсенал ще се насочи към Де Томас в последните часове на прозореца, ако Обамеянг реши да премине в Барселона. Шефът на Еспаньол Хосе Мария Дуран обаче лично е отхвърлил възможността на 27-годишния да се присъедини към „топчиите“.

„Това беше еднократно обаждане, което почти не искахме да изслушаме“, заяви Дуран, цитиран от „AS“.

„Нашата позиция е ясна. Ние изграждаме отбор за бъдещето и няма да позволим на играчите да напуснат по никакъв начин, а още по-малко Раул де Томас и по това време, в средата на сезона. Раул вече няма клауза от 70 милиона евро, но поради инфлацията е почти 75 милиона евро. Цените се покачват, но също така и нашата защита за играчите ни“, допълни Дуран.

Съобщава се, че мениджърът на Арсенал Артета е възложил на своя помощник Мигел Молина да се обади на Алваро Мората, за го убеди да приеме да заиграе на „Емиратс“. 29-годишният испански национал обаче не е пожелал да се завърне в Англия след разочароващия си период в Челси и планира да доиграе сезона в Юве, където е под наем, пише „Sport“.