Отборът на Арсенал се е примирил с това, че ще най-вероятно ще загуби капитана си Пиер-Емерик Обамеанг това лято и е поставил цена от 30 милиона паунда на габонеца. 30-годишният нападател има само 14 месеца от договора си с лондончани и няма намерение да подписва нов.

Това оставя Арсенал в затруднено положение, особено предвид финансовия удар, който клубът очаква да получи от коронавирусната криза. Обамеянг е един от най-големите печеливши в клуба и обикновено би струвал около 55-60 милиона британски лири на пазара, ако не беше близо до края на договора си.

Въпреки това, е малко вероятно клубовете да дават големи пари това лято и Арсенал е изправен пред перспективата да го загуби за без пари, като „Sun“ твърди, че „артилеристите“ ще приемат оферти от около 30 милиона паунда.

Това ще бъде музика за ушите на Барселона, които следят бившия ас на Дортмунд през последните 12 месеца. Ако обаче Обамеянг пожелае да остане в Лондон, това дава на Челси предимство. Предпочитанието на Арсенал би било да го продаде на клуб в чужбина.