Отборът на Арсенал иска да привлече бразилския полузащитник на Олимпик Лион Лукас Пакета, твързи „Media Foot“, въпреки че „артилеристите“ се по-близо до трансфер на Юри Тилеманс от Лестър.

Според информацията, в Лион очакват скоро да получат оферта за Пакета. Твърди се, че бившият футболист на Милан е отказал на няколко клуба. Сега приоритетът на Арсенал е да убеди Пакета, че те са правилният отбор за него преди да отправят оферта за него.

Мениджърът на лондончани Микел Артета иска да привлече поне един полузащитник от най-висока класа, както и крило. Белгийският национал Тилеманс обаче си остава мечтаната цел на Артета за средата на терена.

По-рано тази седмица се появиха информации, че Арсенал е отправил оферта за „новия Еден Азар“ - Едон Жегрова от Лил. 23-годишният косовар със сигурност би бил по-евтина алтернатива на Рафиня от Лийдс, който е пред трансфер в Барселона.

Очаква се от „Емиратс“ да си тръгне рекордната покупка на тима Никола Пепе, заедно още с Бернд Лено, Ектор Бейерин, Лукас Торейра, Пабло Мари, Ейнсли Мейтланд-Найлс и Рийс Нелсън.