Английският вицешампион Арсенал ще се бори с Манчестър Юнайтед за подписа на защитника на Евертън Джарад Брантуайт. Бранителят впечатли, откакто се завърна при „карамелите“ през лятото от престоя си под наем в ПСВ миналия сезон.

Той помогна на Евертън да запази седем „чисти“ мрежи във Висшата лига, предизвиквайки интерес от страна на Юнайтед, за който се твърди, че има желание да подпише с централен защитник този месец. Арсенал също е сред отборите, които следят Брантуайт, пише talkSPORT. Изданието добавя, че Нюкасъл и Реал Мадрид също следят 21-годишния защитник.

Евертън може да бъде принуден да продава играчи заради проблемите си с финансовия феърплей. Клубът е изправен пред второ отнемане на точки за нарушаване на правилата за финансовия феърплей. По-рано през кампанията на „карамелите“ вече им бяха отнети 10 пункта от актива им. Продажбата на Брантуейт може да облекчи проблемите на мърсисайдци, тъй като централният защитник вероятно ще донесе значителна сума, вероятно около 100 милиона паунда.