Лидерът в английската Висша лига Арсенал е подновил преговорите с полузащитника на Лестър Юри Тилеманс. Белгиецът е силно желан от „артилеристите“, които отдавна са се свързали с играча, за да го убедят да премине на „Емиратс“. Сега двете страни са подновили разговорите помежду си, твърди „Football London“.

Договорът на 25-годишния полузащитник изтича през лятото и затова той е толкова искан на трансферния пазар. На този етап обаче не е ясно дали желанието на Арсенал е да го везме като свободен агент след края на сезона или да го привлече още сега срещу скромна сума.

Лондончани обаче искат да постигнат договорка с Тилеманс колкото е възможно по-скоро, за да изпреварят конкурентите за подписа му. Интерес към белгиеца има от още няколко клуба, сред които Барселона, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Реал Мадрид и Ювентус.

Юри Тилеманс бе привлечен в Лестър през 2019-а година от Монако за 45 милиона евро. Той бързо се наложи като важен футболист за „лисиците“, като има 177 мача, 28 гола и 25 асистенции за клуба. Освен това халфът е и национал на Белгия с 58 мача и 5 попадения за „червените дяволи“.