Отборът на Арсенал иска да  се раздели със седем играчи, за да събере още средства, които да използва на трансферния пазар това лято. „Артилеристите“ вече предоставиха на мениджъра Микел Артета 83 милиона паунда, които да похарчи за новите попълнения Габриел Жезус, Фабио Виейра, Маркиньос и Мат Търнър.

В клуба обаче са решени да подпишат с още играчи, като звездата на Лестър Юри Тилеманс е на първо място в техния списък. Те се надяват да финансират новите попълнения чрез продажба на играчи.

„Sun“ разкрива, че рекордната покупка на лондончани Никола Пепе, вратарят Бернд Лено, Ектор Бейерин, Лукас Торейра, Пабло Мари, Ейнсли Мейтланд-Найлс и Рийс Нелсън са футболистите, с които са готови да се разделят, но засега няма сериозни оферти за тях.

Фулъм проявява интерес към Лено, който може да бъде повлиян от възможността да остане в Лондон. Бейерин искаше да направи трансфера си под наем в Реал Бетис постоянен, но се завърна към предсезонната подготовка с Арсенал.

Торейра също игра под наем, но във Фиорентина, откъдето обаче „виолетовите“ предложиха само 6 милиона паунда за халфа, които бяха отказани от „топчиите“. Междувременно Мари прекара миналия сезон в Удинезе, докато Мейтланд-Найлс и Нелсън се наслаждаваха на периоди под наем съответно в Рома и Фейенорд.

В същото време Арсенал засили интереса си към Юри Тилеманс и е готов да отправи оферта за полузащитника на Лестър. Те са уверени, че ще подпишат с белгийския национал за около 30 милиона паунда, към когото има интерес още от Манчестър Юнайтед и Нюкасъл.

„Артилеристите“ искат да привлекат и централния защитник на Аякс Лисандро Мартинес, въпреки че аржентинският национал изглежда се насочва към Манчестър Юнайтед за сумата от 40 милиона паунда.