Арсенал е готов да продаде един от големите си таланти - Емил Смит Роу, за да финансира привличането на Джеймс Мадисън от Лестър Сити, съобщават медиите в Англия.

Мениджърът Микел Артета планира „артилеристите“ да са много активни на трансферния пазар и да подсили сериозно отбора преди следващия сезон, който ще е още по-амбициозен, според испанецът. Емил Смит Роу, който е юноша на лондончани, имаше много повече възможности за изява през предходните сезони, но през тази кампания той е изиграл едва десет мача.

Евентуално привличане на Мадисън, който вече от няколко години демонстрира високо ниво, може да е даде нови възможности в развитието на Арсенал през следващата кампания, когато те ще трябва да се борят не само на домашната сцена, но и в Шампионската лига. Цената на плеймейкъра едва ли ще е много висока, тъй като „лисиците“ са много близо до това да изпаднат от Висшата лига, а самият Мадисън със сигурност ще иска да напусне.

В същото време се съобщава, че Арсенал вече е отправил първата си оферта за халфа на Уест Хем -- Деклан Райс, пише германската версия на Sky Sports. Не е тайна, че 24-годишният халф е основен приоритет в селекцията на „артилеристите“, които вече са предложили 80 милиона евро за правата му, според информация на германската медия.

Байерн Мюнхен е друг от кандидатите за подписа на Райс. От баварския гранд са се свързали с шефовете на „чуковете“, за да попитат за условията, при които могат да вземат английския национал в редиците си. Тогава лондончани са разкрили, че вече са получили предложение от страна на Арсенал.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

На този етап шефовете на Уест Хем не бързат да дават отговор на „артилеристите“. Те се надяват още клубове да се включат в наддаването за Райс, като интерес към него има и от Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити. „Чуковете“ вярват, че ще могат да вземат над 100 милиона евро за своята звезда.

The Mirror съобщава още, че Арсенал е готов да продадат цели осем играчи от първия отбор това лято, за да финансира новите си попълнения. Освен Смит Роу, в списъка с евентуалните напускащи са още Томас Партей, Гранит Джака, Роб Холдинг и Киърън Тиърни.