Отборът на Арсенал ще се насочи към две звезди от Висшата лига, след като се стремят да се подсилят това лято. Гарантирано е, че „артилеристите“ ще играят поне в Лига Европа през следващия сезон и се надяват да влязат и в Шампионска лига, като в момента са на четвърто място с три предстоящи мача.

Европейското участие, след година без такова, ще изисква по-задълбочен състав за мениджъра Микел Артета и клубът вече изглежда се подготвя за натоварено лято.

Според „Telegraph“, Арсенал е „готов да проучи“ възможността да привлече Рахийм Стърлинг от Манчестър Сити. Арсенал вече беше свързван със съотборника на Стърлинг Габриел Жезус, но бразилецът е в чудесна форма последните мачове и се заговори, че може да остане на „Етихад“, като измести именно бившия играч на Ливърпул в стартовия състав на „гражданите“.

На Стърлинг, който изигра пълни 90 минути и отбеляза два пъти срещу Нюкасъл в неделя, му остава само една година от договора му с шампионите.

Междувременно „The Athletic“ съобщава, че полузащитника на Лестър Юри Тилеманс е „основна цел“ на клуба от северен Лондон за подсилване на халфовата си линия това лято. На Тилеманс, подобно на Стърлинг, му остава само една година от договора му с „лисиците“.

Изданието добавя, че Арсенал има желание да предложи нов договор и на Мохамед Елнени, чийто контракт изтича в края на кампанията.