Отборът на Арсенал получи отлични новини относно защитника на Болоня Аарън Хики, след като  клуба от Серия А призна, че шотландският национал може да бъде продаден това лято.

Съобщава се, че крайният защитник на Болоня се приближава към трансфер във Висшата лига, като „артилеристите“ водят в надпреварата, тъй като мениджърът Микел Артета иска да подсили състава си сериозно преди началото на новия сезон. Последните информации твърдят, че сума от около 21 милиона паунда ще бъде достатъчно за това Хики да облече екипа на лондончани.

Шотландецът показа страхотни изяви през миналия сезон, което доведе до това, че той влезе в списъка от 100-те играчи, които ще се борят за наградата „Златно момче“ за 2022 година. Хики отбеляза пет гола в 48 мача за италианския отбор, към който той се присъедини от Хартс преди две години. Той също така има четири мача за селекцията на „гайдарите“.

Арсенал е свързван с трансфер на Хики, който би осигурил значима конкуренция на Кийрън Тиърни като ляв бек. „Артилеристите“ също имат Нуно Тавареш на тази позицията, но португалският играч не убеди с изявите си в дебютната си кампания на „Емиратс“.

Спортният директор на Болоня Марко ди Вайо вече призна, че Хики може да е сред играчите, които ще напуснат клуба това лято:

„Може да е, той (б.р. - Хики) е един от онези, които можем да пожертваме, но ако нe получим адекватни оферти, той вероятно ще остане за още една година“, каза Ди Вайо, цитиран от „Football Italia“.

Овен като ляв бек, Хики може да играе и като централен защитник, така и отдясно на отбраната. 20-годишният шотландец може да бъде използван дори като централен полузащитник.