Отборът на Арсенал е готов да продаде нападателя Пиер-Емерик Обамеянг през януарския трансферен прозорец и вече има предвидени двама негови заместници. Обамеянг беше лишенот капитанската лента и оставен да тренира извън първия отбор по-рано този месец след дисциплинарно нарушение.

Оттогава той не е участвал в нито един мач на клуба и сега „The Express“ съобщава, че „артилеристите“ ще позволи на габонеца да напусне „Емиратс“, ако получи приемлива оферта през януари.

Испанският Барселона е свързван с Обамеянг, но също така се твърди, че от „Камп Ноу“ ще предпочетат нападателя на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани.

Що се отнася до заместник на 32-годишния габонец, в Арсенал са изготвили списък от двама, който включва Душан Влахович от Фиорентина и Доминик Калвърт-Люин от Евертън.

Влахович е настоящият голмайстор на Серия А и е един от най-желаните играчи в Европа, като Атлетико Мадрид, Ювентус, Тотнъм и Манчестър Сити също са свързани с него. Очаква се „виолетовите“ да поискат над 70 милиона британски лири за сърбина, а в момента той не се интересува от трансфер в Арсенал.

Душан Влахович

източник: Gulliver/GettyImages

Следователно Арсенал може да погледне към привличането на Калвърт-Люин, въпреки че той пропусна по-голямата част от сезона. 24-годишният английски национал има три гола в три мача през сезона преди да се контузи през август.

Доминик Калвърт-Люин

източник: Gulliver/GettyImages

Александър Лаказет и Едуард Нкетия имат договори само до лятото, а мениджърът Микел Артета планира да даде под наем младия Фоларин Балогун следващия месец. Така в Арсенал със сигурност ще имат нуждата да се подсилят с нов нападател още през януари, ако не - най-късно през лятото.