Английският вицешампион Арсенал е готов да продаде Томас Партей през януари в опит да събере средства за нови играчи. Мениджърът Микел Артета има желание да подсили състава си, тъй като се стреми да изведе „артилеристите“ до първата им титла във Висшата лига от 20 години.

Привличането на нов полузащитник е основният приоритет на испанеца, като нападател също е в списъка му с желания. Но за да се вземат нови попълнения, някои настоящи играчи ще трябва да бъдат продадени и ESPN твърди, че Партей може да е един от тях. Ганаецът беше до само четири участия във Висшата лига този сезон поради контузия, като не се очаква той да се завърне в игра до януари, но Арсенал вероятно няма да го ползва и тогава, защото най-вероятно той ще се присъедини към националния си отбор за Купата на Африканските нации.

„Артилеристите“ бяха готови да продадат Партей още след пристигането на Деклан Райс през лятото, но не получиха подходяща оферта. В последно време обаче се пише за интерес към него от страна на Ювентус, който вече провел разговори с представителите на 30-годишния футболист миналия месец.

Основната цел на Артета за полузащитата в момента е Дъглас Луис от Астън Вила. Арсенал се опита да го привлече още през лятото, но две техни късни оферти бяха отхвърлени в последния ден от трансферния прозорец.

„Артилеристите“ също се интересуват от крилото на Уулвърхемптън Педро Нето, който е оценяван на 60 милиона паунда. Междувременно нападателят на Брентфорд Айвън Тони си остава цел №1 за атаката на Арсенал.