Отборът на Арсенал иска да обвърже с нови договори мениджъра Микел Артета и звездата си Букайо Сака това лято. „Артилеристите“ планират вече бъдещето, което ще се гради от Артета именно около Сака.

„Football.London“ твърди, че на испанеца ще му бъде предложен нов дългосрочен договор, тъй като настоящият му такъв изтича през лятото на 2023 година. Испанецът спечели ФА Къп в първия си сезон начело, а през този сезон е на път да ги върне в четворката във Висшата лига. Именно това е накарало „артилеристите“ да инвестират сериозно в проекта на Артета.

Сака е ключов играч за лондончани, като има 11 гола във всички турнири до момента. Английският национал вече отбеляза повече попадение тази кампания, отколкото през целия минал сезон.

Договорът на Сака изтича през лятото на 2024 година, но от Арсенал не искат да оставя нщо на случайността и затова са готови да му предложат подобрен договор, който справедливо ще отразява ролята му в отбора.

Ръководителят в тима относно футболните операции - Ричард Гарлик, е човекът, натоварен със задачата да преговаря с двамата за нови договори.