Лидерът в английската Висша лига – Арсенал, ще подсили още халфовата си линия това лято. Лондончани са устремени към титлата във Висшата лига, а The Mirror съобщава, че швейцарският национал Джибрил Соу от Айнтрахт Фракфрут се разглежда като опция за центъра на терена.

Изданието посочва, че „топчиите“ в момента са фокусирани върху надпреварата за титлата, като отборът на Микел Артета има преднина от осем точки пред Манчестър Сити на върха в таблицата. Но зад кулисите спортният директор Еду и неговият екип вече мислят за лятната селекция, с която ще искат затвърдят позицията на Арсенал в челото.

Gulliver/GettyImages
33 снимки

Артета иска да подсили отбора в халфовата линия, където е необходим допълнителен резерв за титулярите Гранит Джака и Томас Партей. Жоржиньо бе привлечен от Челси през януари, а Мохамед Елнени подписа нов договор през февруари, но Арсенал все още е отворен за нови попълнения в тази зона.

В същото време 26-годишният Соу е завил пред ръководството на Айнтрахт, че няма да подпише нов договор и следователно немският клуб ще иска да спечели пари от него през лятото. Настоящият му контракт с „орлите“ е до края на следващия сезон. Вече са проведени разговори с английски, френски и италиански клубове, като Соу се оценява на около 15 милиона евро.