Отборът на Арсенал е засилил интереса си към Юри Тилеманс и е готов да направи оферта за полузащитника на Лестър, твърди „Sun“. На „Емиратс“ са уверени, че ще могат да привлекат белгийския национал за сумата от около 30 милиона паунда. Интерес към 25-годишния халф обаче има още от Манчестър Юнайтед и Нюкасъл.

Мениджърът на „артилеристите“ Микел Артета вече подсили своя отбор с Габриел Жезус, Фабио Виейра, Мат Търнър и Маркиньос. Сега той обаче ще насочи вниманието си към укрепване на халфовата си линия и му е дадена „зелена светлина“ да направи следващия си ход на пазара.

Артета се обърна към Тилеманс, след като основната цел на лондончани Рубен Невес няма да може да бъде привлечен заради поставената му от Уулвърхемптън цена от 75 милиона паунда. Арсенал също проучи възможността за трансфер на Сергей Малинкович-Савич от Лацио, но сръбският национал е с две години по-възрастен от Тилеманс, никога не е играл във Висшата лига и би струвал над 50 милиона паунда.

Мениджърът на Лестър Брендън Роджърс не желае да загуби Тилеманс, който беше ключов играч за тима от „Кинг Пауър Стейдиъм“, откакто стана рекордното попълнение на клуба, когато се присъедини от Монако за 40 милиона паунда преди три години.

Но тъй като остава само една година от договора му, клубът е приел, че ще трябва да го продаде сега, вместо да рискува да го загуби като свободен агент следващото лято, ако не подпише нов договор.