Отборът на Арсенал планира да подпише с Филипе Коутиньо през лятото. Бразилецът се бори с живота в Барселона, откакто напусна Ливърпул и премина на „Камп Ноу“ през януари 2018 година. Това доведе до завръщането му във Висшата лига през януари, за да се присъедини към бившия тима на бившия си съотборник Стивън Джерард в Астън Вила под наем до края на кампанията.

Досега 29-годишният Коутиньо впечатлява с изявите си. Именно поради тази причина Вила може да реши да откупи бразилеца, като плати на Барселона 33,57 милиона паунда за правата му. „Sport“ обаче твърди, че Арсенал също подготвя оферта.

Gulliver/GettyImages
57 снимки

Испанското издание пише, че мениджърът Микел Артета проучва възможността да привлече южноамериканеца на „Емиратс“. А шансовете Арсенал да го привлече се увеличиха в събота, когато „артилеристите“ спечелиха с 1:0 над Вила, с което продължават битката си за участие в Шампионската лига през следващия сезон.

Коутиньо, който започна като титуляр срещу „артилеристите“, до момента има десет участия за отбора на Джерард. Той отбеляза четири гола и направи три асистенции до този момент и изглежда, че постепенно си връща най-добрата форма.