Нападателят на Арсенал Александър Лаказет е бил предложен на Милан за без пари. Както е известно, френският национал навлезе е в последната година от договора си на „Емиратс“ и изглежда все по-малко вероятно той да удължи престоя си в северен Лондон.

Лаказет не получава и много шансове за изява от мениджъра Микел Артета, като през този сезон има една 31 игрови минути във Висшата лига. Той е взел участие в само един от шестте мача на „артилеристите“ в първенството до момента, като бившият ас на Лион остана резерва в последните три мача.

Според „Calciomercato“ Лаказет може да напусне клуба още през януари. Изданието твърди, че от Арсенал са предложили услугите на нападателя на Милан и то без да плащат каквато и да била сума.

Единственото условие е „росонерите“ да се съгласят да плащат заплатата му, която се смята, че е в размер на около 150 000 британски лири седмично. Въпреки това се твърди, че годишната му заплата от 7,7 милиона паунда може да бъде проблем за Милан, което поставя подобен трансфер под сериозна въпросителна.

Лаказет също е свързван и с преминаване в Севиля през зимния трансферен прозорец във възможна размяна с Юсеф Ен-Несири. Смята се, че „андалусийци“ ще се доволни на възможността да доведат централния нападател на „Рамон Санчес Писхуан“ в замяна на мароканския национал и допълнително заплащане.

Има информации, че Уест Хем и Кристъл Палас също може да са вариант пред 30-годишния Лаказет, ако самият той реши да остане в столицата на Англия.