Отборът на Арсенал вече планира най-големия трансферен прозорец в историята си, след като собственикът на клуба Стан Крьонке е готов да извади до 180 милиона паунда, с което има желание да покаже вярата си в мениджъра Микел Артета.

Нападателите Александър Исак и Доминик Калверт-Люин плюс халфът Рубен Невеш са идентифицирани като основните млади играчи, необходими, за да изведат „артилеристите на следващото ниво“, твърди „Sun“.

Александър Исак

източник: Gulliver/GettyImages

Артета обаче знае, че ще трябва да си осигури на „артилеристите“ участие в Шампионската лига през следващия сезон, ако иска да получи мечтаните играчи. Напускането на Пиер-Емерик Обамеянг за Барселона в последния ден от зимния трансферен прозорец остави Арсенал само с 20 играчи от първия отбор в тежката им битката за място в четворката.

Бившият капитан на Арсенал беше „замразен“ от Артета в средата на месец декември заради дисциплинарно нарушение. Обамеянг обяви, че е „горд и щастлив“ да се присъедини към Барса, но призна, че сбогуването му с Арсенал „боли“. Габонецът премина като свободен агент на „Камп Ноу“, след като „артилеристите“ прекратиха договора му.

Артета вече изхарчи сериозна сума за трансфери през миналото лято, след като похарчи 150 милиона паунда, за да купи Бен Уайт от Брайтън, Мартин Йодегаард от Реал Мадрис, Аарън Рамсдейл от Борнемут, Такехиро Томиясу от Болоня, Алберт Сами Локонга от Андерлехт и Нуно Тавареш от Бенфика.

Доминик Калвърт-Люин

източник: БГНЕС

И шестимата обаче се оказаха добри трансфери, което е убедило американския милиардер Кронке, че Арсенал най-накрая върви в правилната посока след петгодишно отсъствие от Шампионската лига.

Но никой от потенциалните нови  играчи за идното лято няма да бъде евтин. Клаузата за откупуване на Александър Исак от Реал Сосиседад е 75 милиона паунда, Калвърт-Люин е оценяван на 60 милиона паунда от Евертън, а Невеш може да бъде взет от Уулвс за 45 милиона паунда.

Рубен Невеш

източник: Gulliver/GettyImages

В същото време Александър Лаказет, Еди Нкетия и Мохамед Елнени имат договори само до края на сезона и може да напуснат като свободни агенти през лятото. Очаква се Уилям Салиба, Пабло Мари и Фоларин Балогун да се завърнат в клуба, когато настоящите им наеми изтекат в края на сезона.

На „Емиратс“ обаче се надяват да съберат около 70 милиона паунда от продажбата на други играчи, които са под наем през този сезон. Става дума за Матео Гендузи в Олимпик Марсилия, Лукас Торейра във Фиорентина, Ектор Бейерин в Бетис, Ейнсли Мейтланд-Найлс в Рома, Рийс Нелсън във Фейенорд, Алекс Рунарсон в Льовен и Константинос Мавропанос в Щутгарт.