Отборът на Арсенал обмисля въцможността да привлече нападателя на Уулвърхемптън Раул Хименес, твърди "Daily Mirror". Според издането "артилеристите" ще предприемат този ход, само ако се разделят с някого измежду нападателите Александър Лаказет или Пиер-Емерик Обамеянг.

Французинът позагуби титулярното си място през този сезон, но в последните мачове от кампанията отново мениджърът на тима Микел Артета разчиташе на него. В пресата има информации, че интерес към него има от страна на Ювентус и Атлетико Мадрид.

Обамеянг, който е и капитан на отбора, е голямата звезда на тима и лондночани ще направят всичко възможно да го задържат. Габонецът има договор само за още една година и от Арсенал се опасяват, че могат да го изпуснат без парди догодина. Интерес към него има от Барселона, Юве и Интер.

В същото време от Уулвърхамптън нямат голямо желание да се разделят с мексиканеца и ще направят всичко възможно да го задържат в състава си. Това обаче може да се окаже трудна задача, тъй като Хименес е в пика на кариерата си и вече даде индикации, че иска да опита късмета си в по-голям отбор.

През настоящия сезон Хименес отбеляза 26 гола и направи 10 асистенции в 52 мача във всички турнири за Уулвс.