Мениджърът на Арсенал Микел Артета отказа да изключи възможността за трансфер на Айвън Тони на „Емиратс“ през лятото. Испанецът настоя, че невероятната серия на неговия отбор не е променила трансферните му планове. В последните си седем мача Арсенал е отбелязал невероятните 31 гола, въпреки че централният им нападател Габриел Жезус отсъстваше заради контузия през по-голямата част от този период.

„Артилеристите“ отдавна следят на нападателя на Брентфорд Тони, който ще се изправи срещу Арсенал на „Емиратс“ в събота. 27-годишният англичанин има договор за още един сезон с „пчеличките“, които се очаква да го продадат през лятото, като освен Арсенал, Челси и Тотнъм също следят ситуацията му.

Gulliver/GettyImages
26 снимки

Според The Mirror, от Брентфорд са определи цена от 80 милиона паунда на своята звезда, а Артета беше запитан може ли да изключи възможността за трансфер на Тони това лято. „Не говоря за други футболисти, защото сме свързвани с много играчи“, каза Артета, отклонявайки въпроса.

Арсенал вероятно ще се насочи към нов централен нападател това лято, въпреки страхотната серия от отбелязани голове, с която вече имат по-добра голова разлика от съперниците за титлата Ливърпул и Манчестър Сити. Но плановете на Арсенал за лятна селекция не са се променили въпреки впечатляващата форма на Кай Хаверц като фалшива деветка.

„Плановете, които имаме за лятото, са много ясни. Те бяха направени почти в началото на сезона, за да разберем какво можем да имаме, ситуациите с договорите на някои играчи и как можем да подобрим определени зони в отбора. Тази ситуация не променя това”, допълни Артета.

Смята се, че „артилеристите“ също следят нападателя на РБ Лайпциг Бенямин Шешко и Виктор Гьокерес от Спортинг Лисабон, докато крилото на Уулвърхемптън Педро Нето и Нико Уилямс от Атлетик Билбао също са в техния радар. Арсенал продължава да се интересува и от полузащитника на Реал Сосиедад Мартин Субименди. Колкото до изходящите трансфери, лондончани могат да се разделят с вратаря Аарън Рамсдейл, Киърън Тиърни, Емил Смит Роу и Еди Нкетия.