Отборът на Арсенал е ударил на камък с късна оферта на стойност от 26 милиона паунда за бившата звезда на Манчестър Сити - Феран Торес. Смята се, че наставникът на Барселона Шави Ернандес лично е настоял пред ръководството на клуба, че иска нападателят да остане.

„El Nacional“ твърди, че Торес е бил обект на интерес в последния ден от трансферния прозорец от страна на Арсенал, след като мениджърът Микел Артета е искал да привлече универсален нападател, който да засили атакуващите възможности на тима. По тази причина той се е насочил към Торес, след като испанският национал.

Роберт Левандовски, Рафиня и Усман Дембеле започнаха сезона като предпочитаното трио от Шави в атака. Междувременно Мемфис Депай и Ансу Фати също настояват да получават повече игрови минути, което ще ограничи сериозно времето за игра на Торес.

Испанското издание обаче твърди, че Шави се е намесил, за да гарантира, че Торес няма да бъде продаден в последния момент, след като това се случи с Пиер-Емерик Обамеянг, който премина в Челси.

Торес вкара седем гола в 26 мача след трансфера си от Ман Сити през януари тази година за сумата от 47.5 милиона паунда.