Английският вицешампион Арсенал няма планове да се разделя с вратаря си Аарън Рамсдейл през зимния трансферен прозорец. Бъдещето на английския национал е обект на сериозни спекулации, но ситуацията му вероятно ще бъде преразгледана генерално през лятото, съобщава Sky Sports. През този сезон 25-годишният страж беше изместен от пристигналия пред лятото Давид Рая под рамката на вратата, като Рамсдейл е записал едва девет мача във всички турнири до момента.

Вероятно януари ще бъде тих месец за „артилеристите“ що се отнася до новите попълнения предвид ограниченията на финансовия феърплей, но може да погледнат към пазара за играчи под наем.

След поражението от Фулъм с 1:2 в неделя, мениджърът на Арсенал Микел Артета каза: „Трябва да направим това, което направихме в предишните 19 мача. Със същите играчи”.

Gulliver/GettyImages
25 снимки

Арсенал изглежда ще има най-силна нужда от подсилване в защитата, но се очаква Юриен Тимбър да се завърне в игра преди края на сезона.

Лондончани ще пътуват до Дубай, където ще проведат кратък тренировъчен лагер в началото на следващата седмица, като датата им на връщане ще зависи от това дали двубоят от третия кръг на ФА Къп срещу Ливърпул в неделя ще трябва да бъде преиграван или не, но намерението на тима е да отсъства около седмица.

Следващият мач на Арсенал от Висшата лига е на 20 януари срещу Кристъл Палас на „Емиратс“.