Лидерът в английската Висша лига – Арсенал, планира нова офанзива за полузащитника на Брайтън Мойсес Кайседо през лятото, пише Football Insider. „Артилеристите“ искаха да подпишат с 21-годишния еквадорски национал още през януари, но тогава офертата им 70 милиона паунда беше отхвърлена от „чайките“.

След това Кайседо подписа нов договор с тима от южния бряг, удължавайки престоя си в Брайтън до 2027-а година с опция за още допълнителни 12 месеца. Новият контракт на Кайседо изглеждаше, чеслага край на трансферната му сага, но Арсенал не са е отказал от халфа и подготвя нова оферта за него това лято.

56 снимки

Изданието твърди, че в Брайтън са наясно, че новият контракт няма да отблъсне интереса към Кайседо, но искат да си гарантират, че ще получат сериозна сума за своята звезда, ако го продадат. Смята се, че „чайките“ ще настояват за поне 90 милиона паунда, за да го пусне да си тръгне.

Брайтън привлече Кайседо за 4,5 милиона паунда през 2021-а година от еквадорския Индепендиенте дел Вале. След кратък престой под наем в белгийския Беершот, Кайседо беше върнат в Англия и се превърна в ключов играч за отбора на Роберто Де Дзерби. Той има 28 мача във всички турнири за „чайките“ с едно попадение през този сезон.