Отборът на Арсенал не планира да удължава наема на полузащитника Дани Себайос за още един сезон. 23-годишният испанец пристигна от Реал Мадрид миналото лято, като бившият мениджъра на лондончани Унай Емери, изигра ключова роля в убеждаването на халфа да се присъедини към „артилеристите“.

Себайос впечатли в първите си мачове за Арсенал, но след това получи контузия на коляното през ноември, която го остави извън игра близо три месеца. Микел Артета, който замени Емери като мениджър през декември, задържа халфа на пейката за няколко мача, преди да му гласува доверие за стартовата позиция.

Испанецът стартира в последните три мача от Висшата лига на Арсенал. Сега „топчиите“ се надяват да постигнат споразумение с Реал Мадрид, което ще задържи Себайос пад наем в клуба, докато настоящата кампания във Висшата лига не бъде завършена.

Според „El Confidencial“, обаче Арсенал не планира да държи Себайос на заем за следващия сезон, като нямат и опция за откупуване в сегашното си споразумение с „белите“.