Отборът на Арсенал е изместил фокуса си върху летния трансферен прозорец след разочароващия януари. „Артилеристите“ позволиха на 12 играчи от първия отбор да напуснат през зимния прозорец, включително бившия капитан на клуба Пиер-Емерик Обамеянг, чийто договор беше прекратен по взаимно съгласие и днес беше представен като футболист на Барселона.

Търсенето на нов нападател продължава, особено след като Александър Лаказет и Еди Нкетия имат договори само до края на сезона. Очакваше се „артилеристите“ да вземат поне един нов таран през зимата, за да подсилят атакуващата си мощ в битката за топ 4, но неуспешно.

„Mirror“ съобщава, че Арсенал ще се насочи към Доминик Калвърт-Люин от Евертън или нападателя на Реал Сосиедад Александър Исак през лятото, след като изпусна цел №1 Душан Влахович, който пренебрегна „артилеристите“ заради Ювентус.

Лондончани бяха свързвани още с Раул Де Томас от Еспаньол и Алваро Мората от Юве, който играе в Италия под наем от Атлетико, но и двамата също не са пожелали да акостират на „Емиратс“.