Нападателят на Болоня Джошуа Зиркзее е обект на интерес от страна на Арсенал. Юношата на Байерн Мюнхен се представя страхотно от началото на сезона в Серия А и това не е останало незабелязано от мениджъра Микел Артета, който вече обмисля дали да не го привлече на „Емиратс“, разкрива The Telegraph.

Нидерландецът до момента има 8 гола и 4 асистенции в 22 мача от началото на сезона с екипа на Болоня. Той е в основата на силното представяне на отбора до момента, като възпитаниците на Тиаго Мота заемат престижното 5-то място във временното класиране в Серия А.

Не е тайна, че Арсенал търси вариант за подсилване на конкуренцията в атака и Зиркзее е поредният футболист, който е свързван с евентуален трансфер през януари. От Болоня обаче нямат никакво намерение да се разделят с него и са му сложили цена от 60 милиона евро, с която да отблъснат евентуалните купувачи.

„Колко обаждания сме получили? Нула. А и не бихме отговорили на нито едно така или иначе. Джошуа е деветка и половина, но не мисля, че прилича на някой друг играч. Той е уникален талант. Каква е откупната му клауза? Тя важи единствено за Байерн. За останалите клубове ние решаваме колко да поискаме. Но мога да гарантирам, че нашият най-добър играч няма да си тръгне през януари“, обяви пък по този повод спортният директор на Болоня Марко Ди Вайо.