Отборът на Арсенал е на полпозишън за подписа на нападателя на Наполи Виктор Осимен през лятото. 23-годишният футболист е силно свързван с напускане на Италия след силен сезона в Серия А. Въпреки че прекара почти два месеца извън терена заради контузия, той все пак успя да вкара 16 гола в 26 мача във всички турнири.

Мениджърът на „артилеристите“ Микел Артета иска да подсили атаката си през предстоящия трансферен прозорец, като Фоларин Балогун ще бъде единственият централен нападател на негово разположение. Лондончани позволиха на Пиер-Емерик Обамеянг да се присъедини към Барселона през януари, след като договорът му беше прекратен по взаимно съгласие, а Александър Лаказет и Еди Нкетия имат контракти само до края на сезона и могат да напуснат като свободни агенти.

Не е тайна, че Арсенал се интересува от Осимен, но се твърди, че ще срещнат конкуренция в лицето на Манчестър Юнайтед, тъй като бъдещето на Кристиано Роналдо, Маркъс Рашфорд, Антони Марсиал и Единсон Кавани остава несигурно.

„Gazzetta Dello Sport“ пише сега, че Арсенал е начело в битката за подписа на Осимен. Изданието съобщава, че лондончани са „насочили поглед“ към бившия играч на Лил, като техническият директор Еду лично се е заел с тази задача.

Наполи обаче няма да се раздели лесно с 23-годишния нападател, като му е поставил цена от около 83 милиона паунда. Осимен има договор с неаполитанците до лятото на 2025 година.