Отборът на Арсенал продължава да следи отблизо ситуацията с новия договор на Рахийм Стърлинг с Манчестър Сити, твърди „Daily Star“. Мениджърът на „артилеристите“ Микел Артета е голям почитател на 26-годишното крило и имаше отлични отношения с него, когато още в щаба на наставника на „гражданите“ Хосеп Гуардиола.

Стърлинг, който има договор до лятото на 2023 година, е начело в списъка с потенциалните трансферни цели на „артилеристите“. Преговорите за удължаването на престоя му на „Етихад“ продължават отново, след като бяха спряха в края на миналата година, когато играчът смени агента си.

Въпреки това, преговорите се движат бавно, твърди изданието, което се позовава на информация от близки до клуба. 26 -годишният Стърлинг в момента взима по 300 000 британски лири седмично, но има желание да получава по 350 000 британски лири, преди да подпише нов договор за четири години.

Той обаче също така знае, че ако не се стигне до споразумение, Сити вероятно ще го продаде следващото лято, вместо да рискува да го загуби без пари.

Преди две години Стърлинг беше оценяван на 100 милиона паунда, но сега би струвал по-малко, особено, ако се стигне до това да му остава само една година с шампионите.

Бившият футболист Ливърпул, който подписа с Ман Сити през 2015 година, също чака да разбере дали може да си върне титулярното мястото при Гуардиола. Стърлинг, който има 79 гола в 201 мача във Висшата лига с екипа на „гражданите“, изпадна от стартовия състав в края на миналия сезон и въпреки чудесните му изяви по време на Европейското първенство с тима на Англия това лято, продължава да бъде използван рядко и през новата кампания.

В момента той се явява четвърти избор на Гуардиола след Джак Грийлиш, Фил Фодън и Габриел Жезус в ролята на фалшива деветка.