Отборите на Арсенал и Тотнъм ще се сблъскат освен на футболния терен, а и на трансферния пазар, след като имат интерес към нападателя на Фиорентина Душан Влахович. И двата клуба са набелязали 21-годишния сърбин и искат да го имат в съставите си, твърди трансферният експерт Джанлука Ди Марцио. Влахович направи доста силен сезон с екипа на „виолетовите“, като се отчете с 21 гола в 37 мача в Серия А.

В Тотнъм са набелязали Влахович като потенциален заместник на Хари Кейн, който е искан  от шампиона Манчестър Сити. Той не крие, че иска да напусне, но високата цена, поставена от Даниел Леви за момента се оказва пречка за евентуалния му трансфер.

Неясната ситуация около Кейн обаче може да позволи на Арсенал да се намеси в битката за Влахович. Докато от Тотнъм още се чудят дали да отправят оферта, „артилеристите“ вече са приготвили такава и може до дни да я изпратят до шефовете на Фиорентина.

На „Емиратс“ обаче трябва да са наясно, че предложението им трябва да е доста солидно, тъй като от Фиорентина вече обявиха, че няма да пуснат сърбина за по-малко от 60 милиона евро.

Доскоро Влахович бе спряган и за Интер за заместник на Ромелу Лукаку, но на този етап „нерадзурите“ са се отказали от този играч и ще търсят други опции за усилване на нападателната си мощ, като вариантите са Един Джеко от Рома, Андреа Белоти от Торино и Дуван Сапата от Аталанта.