Сесар Гелаберт, един от най-ярките млади таланти на Реал Мадрид, е наблюдаван от няколко големи европейски отбора. 19-годишният футболист има договор с „белите“ до 2021 година и е привлякъл интерес от Англия и Франция. Лион дори направи предложение за атакуващия полузащитник, но Реал го отхвърли, тъй като го виждат като бъдеща звезда в техния тим.

Интересът към Гелаберт обаче не се ограничава само до Франция, а Арсенал също следи ситуацията с играча. Лично мениджърът на „артилеристите“ Микел Артета го наблюдаваше отблизо, когато младежкият отбор на Реал Мадрид игра срещу Челси и Тотнъм.

Борусия Дортмунд вече има опит с развиването на млади играчи. Пресен пример са Джейдън Санчо и Александър Исак. Германците също следят Гелаберт.

Раул вижда Гелаберт като жизненоважен за плановете му за Реал Мадрид Кастилия. Той беше единственият играч в академията (от неговата възрастова група), който се присъедини към първия тим, когато начело на Реал бе Жулен Лопетегуи, но контузия намали шансовете му за изява.

Той е национал на Испания до 19 тодини и се надява скоро да дебютира и с тима до 21.