Арсенал се приземи в Сингапур, където ще изиграе контроли с Пари Сен Жармен и Атлетико Мадрид. Вратарят на „артилеристите” Петър Чех също бе на борда, макар спекулациите около бъдещето му на „Емирейтс” да не спират.

Новият мениджър на Арсенал Унай Емери закупи германския страж Бернд Лено, привличайки го за 22 милиона паунда от Байер Леверкузен.

Интерес към чешкия вратар има от италианския Рома, който търси заместник на прясно продадения бразилски страж – Алисон Бекер, който премина в Ливърпул. Медиите на Острова твърдят, че има шансове Чех да се завърне и в бившия си тим - Челси, ако "сините" продадат Тибо Куртоа.

„Слухове около бъдещето на Петър Чех винаги има и това лято не прави разлика с предишните. Той е максимално фокусиран върху бъдещето си с Арсенал и няма конкретни оферти към момента”, заяви агентът на чеха Виктор Колар.

Арсенал е свързван и с швейцарския вратар Ян Зомер, като привличането му би ще усили максимално конкуренцията на вратата на „топчиите”.

Давид Оспина е третият вратар в листата с играчи на Унай Емери, като по всяка вероятност той ще напусне „Емирейтс” през това лято.