Тимът на Арсенал е предложил да утрои заплатата на полузащитника на Атлетико Мадрид Томас Партей, в опит да го изкушат да премине на "Емиратс". Партей води преговори за удължаване на договора си с Атлетико, но клубът е изправен пред финансови проблеми поради пандемията от коронавируса. 

Арсенал отдавна е свързан с ганаеца, който има клауза за освобождаване в размер на 44,5 милиона паунда в настоящия си договор. Според "Goal.com", "артилеристите" са готови да утроят заплатата на халфа, ако се съгласи да се присъедини към лондонския тим. 

Атлетико досега отхвърляше всякакви опции за неговата продажба, но източници от Испания твърдят, че "дюшекчиите" вече са отворени за трансфер на Партей. 27-годишният ганайски национал се смята за един от най-добрите дефанзивни полузащитници в Ла Лига и е наясно, че Арсенал има дългогодишен интерес към него.

Не е ясно обаче колко средства ще има на разположение мениджърът на топчиите Микел Артета през следващия трансферен прозорец. Арсенал намали заплатите на футболистите от първия отбор и според съобщенията тимът се е съсредоточил върху привличането на свободни агенти и на бартерни сделки. Партей би бил скъпо допълнение към отбора на Арсенал, но от играча ще зависи дали иска да премине при лондончани.

Партей има договор до 2023 година с "рохибланкос", а старши треньорът - Диего Симеоне иска да задържи халфа.