Отборът на Арсенал се интересува от двама футболисти на Ювентус и ще се опита да ги привлече през зимния трансферен прозорец, съобщава „Calciomercato“.

Първият е Артур Мело, който не попада в плановете на треньора Масимилиано Алегри. През този сезон 25-годишният бразилец е записал едва 101 игрови минути в четири мача в Серия А. Наскоро той закъсня и за тренировка и допълнително ядоса наставника. Според порталът Transfermarkt.com цената на Артур е 35 милиона евро.

Артур

източник: Gulliver/GettyImages

Другата цел на „артилеристите“ е Деян Кулушевски. Шведът също не играе редовно след завръщането на Алегри, а заплатите на двамата са в тежест на Юве. По-рано този месец се появиха информации, че шефовете на Арсенал се готвят да отлетят до Торино, за да забързат преговорите за шведа.

Мениджърът Микел Артета се надява лондончани да успеят да привлекат Кулушевски за сумата от 25 милиона плюс 4,2 милиона паунда с бонуси. Въпреки това се смята, че Ювентус ще иска да получи сума от около 34 милиона паунда.

Томас Партей и Мохамед Елнени ще участват на Купата на африканските нации в началото на януари и поради тази причина в Арсенал ще имат нужда от подкрепления в средата на терена.