Отборът на Арсенал е готов да започне преговори със защитника Уилям Салиба за удължаване на договора му. 20-годишният бранител подписа с „артилеристите“ през 2019 година, но прекара последните две години под наем, като впечатлява с екипа на Олимпик Марсилия през този сезон.

Младокът обаче още не е изиграл нито един официален мач за Арсенал, като участва само в предсезонния двубой срещу МК Донс през 2020 година. Той също беше резерва за мача на Къмюнити Шийлд през 2020 година.

Сега „артилеристите“ искат да обвържат дългосрочно Салиба, тъй като са готови да му дадат шанс за изява през следващия сезон, пише „Football.London“.

В същото време обаче Марсилия иска да го задържи за постоянно, тъй като е доволен от изявите му. Смята се, че защитникът също ще бъде доволен от възможността да остане на „Велодром“ за постоянно, стига обаче Марсилия да се класира за Шампионската лига.

Той обаче може да се възползва от шанса да се присъедини към Реал Мадрид или Милан, тъй като медиите твърдят, че и двата клуба следят централния бранител. Арсенал дори е определил цена на Салиба от около 27 милиона паунда.