Отборът на Арсенал проучва възможността да привлече звездата на РБ Залцбург и Унгария Доминик Собослай, който има клауза за откупуване от 23 милиона британски лири. 20-годишният полузащитник има 22 гола в 74 мача за австрийския клуб, като им помогна да спечелят три титли в местното първенството и два пъти купата на страната.

Унгарският национал привлече вниманието на европейските грандове, след като бе избран за играч на сезона в австрийската Бундеслига. Собослай започна много силно и новата кампания, като вече има пет гола и девет асистенции в 13 участия на сметката си във всички турнири.

Според „Mirror“, ръководството на Арсенал се надява да отмъкне Собослай от Залцбург, като плати клаузата му, но на три вноски, а не да даде цялата сума на куп.

Мениджърът на „артилеристите“ Артета иска да добави креативност в полузащитата в редиците на своя отбор, след като пропусна да привлече звездата от Лион Усем Ауар миналото лято. Собослай би се вписал перфектно в системата на тима, тъй като е свикнал да играе и на двата фланга.

Арсенал обаче ще срещне сериозна конкуренция за неговия подпис в лицето на РБ Лайпциг, Реал Мадрид и Милан, които следят ситуацията със Собослай.