Отборите на Арсенал и Уулвърхемптън са сред клубовете, които следят ситуацията с нападателя на Валенсия Макси Гомес. Уругвайският национал се присъедини към „прилепите“ от Селта през 2019 година, но се очаква да бъде продаден или през януари, или през лятото, тъй като Валенсия има нужда от свежи средства.

Гомес беше обект на интерес и от страна на Уест Хем преди трансфера му на „Местая“, но искаше или да остане в Испания, или да се премести в клуб с перспективи да играе редовно в европейските клубни турнири.

24-годишният футболист има клауза за откупуване на стойност от 125 милиона паунда, но Валенсия ще обмисли оферти за значително по-малка сума, тъй като се стреми да се закрепи финансово, след като пандемията от COVID-19 удари сериозно клуба.

Гомес, който има 19 мача за Уругвай, вкара три гола през този сезон в десет двубоя, а през миналия сезон бе точен 11 пъти. Въпреки че статистиката не показва, че той е плодовит голмайстор, той е високо оценяван като един от най-добрите нападатели в Испания.

Смята се, че Арсенал го следи през последните два сезона, както и Манчестър Сити, Евертън, Ливърпул и Тотнъм. „Вълците“ пък търсят класен нападател, след като голмайсторът им Раул Хименес получи фрактура на черепа в двубоя срещу „атрилеристите“ и не е ясно за колко време ще е извън терените.