Офанзивният полузащитник на Борусия Дортмунд Юлиан Бранд е искан от английските Арсенал и Нюкасъл Юнайтед, съобщава The Mirror.

Тимът на Еди Хау видя отблизо качествата на 27-годишният германски национал по време на двата мача им в Шампионската лига, като във вторник Бранд отбеляза гол при успеха на „жълто-черните“ с 2:0. Арсенал също следи Бранд, въпреки че Дортмунд засега отказва да изслушва всякакви оферти за своя фуболист.

Миналото лято той подписа нов договор до лятото на 2026-а година, но това не попречи на отборите от Висшата лига да продължат да го ухажват. Малко вероятно е обаче Дортмунд да се изкуши да продаде през януари.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп също харесва качествата на крилото, което се присъедини към стария му клуб от Байер Леверкузен през 2019-а година. Интересът на Клоп към Бранд датира още от 2017-а година, когато наставникът на „червените“ обаче в крайна сметка предпочете да доведе Мохамед Салах.

През този сезон Бранд има 16 мача във всички турнири, в които е отбелязал шест гола и е асистирал за още пет. Той бива оценяван на около 40 милиона евро.