Отборите на Арсенал и Нюкасъл ще се борят за подписа на нападателя на Лил Джонатан Дейвид. Дуото от Висшата лига със сигурност се очаква да направи значителни промени в своята атака през лятото.

„Tutto Mercato“ твърди, Дейвид е в радара и на двата клуба, но в същото време интерес към него има още от страна Интер и Борусия Дортмунд.

22-годишният канадец е отбелязал 16 гола в 33 мача във всички турнири за френския шампион през този сезон, макар че „песовете“ се намират 11-то място към момента в Лига 1. Именно това може да изкуши Дейвид да обмисли възможността да смени клубната си принадлежност след края на сезона.

Очаква се Арсенал да потърси качествен нов централен нападател това лято. „Артилеристите“ прекратиха договора на бившия си капитан Пиер-Емерик Обамеянг, който премина в Барселона като свободен агент миналия месец, докато Александър Лаказет и Еди Нкетия вероятно ще си тръгнат през лятото, тъй като контрактите им изтичат в края на сезона.

Междувременно Нюкасъл също със сигурност ще бъде активен на трансферния пазар, особено, ако мениджърът Еди Хау спаси отбора от изпадане. „Свраките“ привлякоха през януари нападателя на Бърнли Крис Ууд за 25 милиона паунда.

Но заради честите контузии на Калъм Уилсън и очакваното напускане на Дуайт Гейл, най-вероятно на „Сейнт Джеймсис Парк“ ще искат да добавят още мощ към атаката си.