Мениджърът на Арсенал Унай Емери е настоял пред клуба да се предприемат действия по привличането на десния бек на Пари Сен Жермен Тома Мюние, твърди вестник „Франс Футбол”.

27-годишният белгийски национал към края на сезона тотално загуби доверието на наставника Томас Тухел, който предпочита Тило Керер и дори Колин Дагба в ролята на десен краен защитник. Трябва да се отбележи, че Мюние интересува живо и друг водещ тим от Острова – Манчестър Юнайтед.

Заплатата, която белгиецът получава в ПСЖ, се изчислява на около 3 милиона евро годишно. ПСЖ ще търси минимум 30 милиона евро за футболиста, за който плати около 7 милиона през 2016-а.

Емери е добре запознат с качествата на защитника, защото двамата работиха заедно във френската столица. Испанецът е заявил, пред шефовете в Арсенал, че е убеден в способността на Мюние да бъде титулярния избор за десен краен защитник.

Със сигурност „топчиите” се нуждаят от повече ширина в състава си, както пролича от контузията на Ектор Бейерин. Дългото отсъствие на испанеца остави Емери с ограничен избор по отношение именно на позицията десен бек.