Отборът на Арсенал обмисля да се раздели с нападателя Александър Лаказет и е готов да го предложи на Атлетико Мадрид, като в замяна ще поиска Тома Лемар. Лаказет се присъедини към „топчиите“ за 46,5 милиона паунда от Олимпик Лион през 2017 година и е вкарал 44 гола в 112 участия за клуба.

Според информациите Лаказет има споразумение с Арсенал, че ще му бъде позволено да напусне през следващия трансферен прозорец, ако отборът не успее да си осигури място в Шампионската лига следващия сезон. Според „AS“, Арсенал вече е уверил, че ще изслушва оферти за нападателя, който попада в листа на трансферните желания на Атлетико.

Докладът твърди, че Лаказет е „много харесван" от треньорския щаб на „дюшекчиите“ и клубът следи отблизо ситуацията с френския национал на Арсенал.

Междувременно Арсенал продължава да се интересува от Лемар, след като Арсен Венгер пропусна да подпише с него през 2017 година. 24-годишното крило стартира в едва 11 мача за Атлетико през този сезон, ато наставникът на „рохибланкос“ Диего Симеоне, дори призна, че халфът не е бил в състояние да оправдае очакванията.

„AS“ твърди, че Арсенал е отворен за бартер, включващ Лаказет и Лемар. Арсенал също е силно свързан с трансфер за халфа на Атлетико Томас Партей.