Лондонският Арсенал планира да направи нова покупка от Франция през идното лято. Става дума за младия нападател на Лориен Алекси Клод-Морис. Стрелецът, който е юношенски национал на Франция до 20-годишна възраст, има 14 гола в 31 мача за Лориен през този сезон, а отборът се състезава в местната Лига 2.

Това би бил втори трансфер в два сезона от Лориен към Арсенал, след като финалистът в Лига Европа закупи през миналата година от „мерлузите” Матео Гендузи.

Английският The Mirror пък твърди, че нахлуващият в елита Норич Сити вече е предложил девет милиона паунда за младока, като виждат в Клод-Морис идеалният футболист за нападението на отбора през идния сезон в Премиър лийг. Все пак мениджърът на Арсенал Унай Емери е преценил да закупи нападателя и ще има борба между двата тима.

Медията твърди, че Клод-Морис се вписва перфектно в бюджетен трансфер за „топчиите” през лятото, след като предварителните очаквания са Арсенал да разполага с около 40 милиона паунда за нови попълнения за новия сезон.

Френският футболист, който може да играе на няколко различни позиции в последната третина от игрището, е отбелязал 11 гола в лигата за Лориен, след като направи своя дебют за отбора. Контрактът на Клод-Морис с „мерлузите” е до лятото на 2021-а година.

Алекси Клод-Морис

източник: Gulliver/GettyImages