Отборът на Арсенал не се отказа от идеята да привлече за постоянно Мартин Йодегаард от Реал Мадрид това лято. 22-годишният плеймейкър се присъедини към „артилеристите“ под наем за втората част от миналия сезон и впечатли силно с изявите си. Той отбеляза два гола и даде две асистенции в 20 мача, но цялостната му игра го показа като играч с истинско качество.

Новият мениджър на Реал Карло Анчелоти го вижда като част от тима за новия сезон, но ситуацията може да се промени, ако Арсенал отправи сериозна оферта. Според журналиста Руди Галети, „артилеристите“ са сериозно заинтересовани да привлекат норвежкия национал. Информацията гласи, че "топчиите" са готови да извадят 50 милиона евро за него.

Арсенал иска да привлече нов креативен халф и беше свързан с Джеймс Мадисън от Лестър Сити. Италианският журналист Фабрицио Романо наскоро заяви, че лондончани не са близо до подписа на Мадисън, който ще струва около 60-70 милиона паунда.

Романо твърди, че Йодегард остава приоритет за клуба от северен Лондон и изглежда, че е готов да направи официална оферта. Сделката обае може да бъде трудно изпълнима, като „лос бланкос“ вероятно ще поискат клауза за обратно откупуване.