Има голяма вероятност нападателят на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг да напусне през януари, тъй като „артилеристите“ са отворени към идеята да се разделят с вече бившия си капитан, твърди „football.london“. 32-годишният футболист в момента тренира самостоятелно и не е ясно кога ще се завърне в състава след последното му дисциплинарно нарушение, което доведе до отстраняването му като капитан на лондончани.

Докато мениджърът на Арсенал Микел Артета все още не дава конкретен отговор дали и кога габонецът ще играе отново за тима, „football.london“ пише, че испанецът иска да избегне повторение на ситуацията с Месут Йозил от миналия сезон. Както е известно, Йозил не беше включен в състава на отбора нито за Висшата лига, нито за Лига Европа, но продължаваше да тренира с първия отбор, въпреки че Артета нямаше намерение да го ползва.

Информациата сочи, че Обамеянг има желание да се завърне във Франция, докато Испания и Италия също остават атрактивни дестинации за опитния нападател, който говори и двата езика свободно. Смята се, че Барселона все още обмисля дали да привлече Обамеянг, въпреки първоначалните информации, които свързват нападателя с трансфер на „Камп Ноу“. Причината за това е, че „каталунците“ са близо до подписа на Феран Торес от Манчестър Сити и, ако тази сделка стане факт, изглежда малко вероятно габонецът да го последва.

Пари Сен Жермен също проявяваше интерес преди време, но се очаква първо какъв ще бъде изходът от сагата с Килиан Мбапе и дали той ще напусне клуба през идното лято. Ювентус и Милан също сред отборите, които са свързвани с името на Обамеянг, но както стоят нещата, нито един клуб все още не е отправил официално запитване за 32-годишния нападател на Арсенал, който има договор с лондончани до лятото на 2023 година.

Заплатата на Обамеянг от 350 хиляди паунда на седмица също може да се окаже препъни камък за повечето клубове в Европа.