Отборът на Арсенал е готов да привлече полузащитника на Ювентус Артур под наем до края на сезона, за да подсили халфовата си линия. „Артилеристите“ искат да запълнят празнината в средата на терена след редица контузии, проблеми с COVID и участието на Томас Партей в Купата на африканските нации.

Мениджърът Микел Артета е почитател на 25-годишния бразилец  и го следи през последните няколко сезона. „Sun“ твърди, че от Юве са готови да се разделят с бразилеца, но първо искат да му намерят заместник. Все пак се очаква той да лети за Англия следващата седмица и да подпише договор под наем до лятото, ако му бъде разрешено. Изданието допълва, че вече са били проведени разговори между двата клуба и агента на бившия халф на Барселона.

Артета ще трябва да се оправя без Гранит Джака в следващите три мача след червения му картон срещу Ливърпул в четвъртък вечер. По този начин той ще разполага единствено с Алберт Самби Локонга и младият Чарли Патино като опция за халфовата линия, а в неделя на тима предстои яростното дерби срещу Тотнъм.

Самият Артур пък иска да получи повече игрово време преди Световното първенство в Катар следващото лято.

Той се присъедини към Ювентус през 2020 година като част от сделка за 66 милиона паунда, която прати и Миралем Пянич в Барселона. В същото време „биаконерите“ също се очаква да се разделят с Аарън Рамзи този месец.