Отборът на Тотнъм е регистрирал интерес халфа на Астън Вила Джон МакГин през летния трансферен прозорец, според „The ​​Telegraph“. Мениджърът на „шпорите“ Антонио Конте има желание да обнови състава си иска да вземе до шестима нови, които да помогнат на лондончани да се борият за трофеи, а не само за място в Шампионската лига следващия сезон.

Шотландският национал, който пристигна в Астън Вила само за 2,5 милиона паунда, отбеляза три гола и записа три асистенции в 33 мача в първенството през тази кампания. МакГин се превърна в основен играч в отбора на бирмингамци, като беше част и от тима, който беше в Чемпиъншип.

Gulliver/GettyImages
41 снимки

27-годишният футболист се отличи и на международната сцена, след като стартира и в трите мача на Шотландия на Европейското първенство миналата година.

В резултат на това Конте иска да привлече халфа от Астън Вила това лято и да го убеди да се присъедини към Тотнъм. Италианецът смята, че евентуален трансфер на МакГин в Тотнъм може да бъде важен по няколко причини. Първата е, че „шпорите“ на практика са на една точка от осигуряването си на място в Шампионската лига през следващия сезон. Те се нуждаят само от точка срещу Норич Сити в последния си мач в неделя, за да си осигурят участието в най-престижния клубен турнир.

Вторият фактор е финансовата страна на сделката. МакГин не е сред най-добре платените играчи във Вила и може да се възползва от, като смени клуба. Въпреки това, халфът има договор с тима от „Вила Парк“ за още три сезона, което означава, че Тотнъм ще трябва да плати повече, отколкото биха искали.

През лятото се очаква лондончани да се разделят с двама полузащитници в лицето на Хари Уинкс и Танги Ндомбеле.