Звездата на Барселона - Ансу Фати, е спрял интереса на клубове като Манчестър Юнайтед и е изцяло съсредоточен върху това да се бори за мястото на „Спотифай Камп Ноу“. 20-годшниото крило отново не се появи в игра при победата над Виляреал в неделя, което за пореден път повдигна въпроси относно бъдещето му.

Наскоро се появиха информации, че агентът на испанския национал - Жорже Мендеш, търси нова дестинация за Фати, докато той продължава да се бори за игрови минути в Барселона, като Ман Юнайтед е сред заинтригуваните от него отбори.

Gulliver/GettyImages
15 снимки

20-годишният продукт на школата на каталунците - La Masia, избухна на голямата сцена още като като тийнейджър, но след прекарани няколко контузии през миналия сезон, той не успя да се върне към най-добрата си форма. Юнайтед беше свързван с Фати още, когато начело на отбора беше Оле Гунар Солскяер и клубът може да възобнови интереса си, тъй като се стреми да подсили атаката си.

Mundo Deportivo обаче твърди, че младежът няма интерес да напуска Барселона. Фати, който има договор с Барселона до 2027-а година, се смята, че мисли само да продължи да помага на отбора и да си върне по-ключовата роля в състава.

Допълва се, че всеки клуб, който се интересува от Фати, ще трябва да плати около 102 милиона евро на каталунците, за да обмислят продажбата му. Той подписа новия си договор през 2021-а година с умопомрачителна откупна клауза на стойност 1 милиард евро. През този сезон лявото крило има шест гола и три асистенции във всички турнири.