Легендата на Арсенал Тиери Анри насърчи клуба да направи всичко по силите си, за да привлече звездата на Борусия Дортмунд Пиер-Емерик Обамеянг.

В последните дни преговорите между клубовете зациклиха, тъй като двете страни не могат да се разберат за цената на 28-годишния габонец. „Топчиите” напират доста сериозно, но дотук и двете им оферти бяха отхвърлени като недостатъчно изкусителни.

Дортмунд не кляка за Оба-Оба, отряза Арсенал за втори път

„Артилеристите” търсят подходящият заместник на Алексис Санчес, който премина в Манчестър Юнайтед при бартерна сделка, доведа Хенрих Мхитарян на „Емиратс”. Привличането на играч от орбитата на Обамеянг  срещу крупна определено ще бъде по-силно изявление за амбициите на клуба от Северен Лондон.

Твърди се, че най-скорошната оферта на Арсенал е била от порядъка на 43-44 милиона паунда, докато Дортмунд настоява да получи най-малко 50 милиона за непокорната си звезда. „Ако ще говорим за Обамеянг, то трябва да кажем, че не се знае дали той ще дойде или не”, коментира Тиери Анри пред „Скай Спортс”.

Венгер: Най-добре е да си мълча за Обамеянг

„Обамеянг обаче ти носи голове, пробиви в предни позиции и харизма. Той ще бъде солидно попълнение към отбора”, смята голмайстор №1 на Арсенал за всички времена.