Кристъл Палас се подготвя за напускането на защитника Марк Гехи през лятото, като Манчестър Юнайтед е основен кандидат за подписа му. 23-годишният Гехи се утвърди като един от най-добрите централни бранители във Висшата лига, откакто се присъедини към Палас от Челси през 2021-а година и до момента има 108 изяви за „орлите“.

Добрите изяви на централния бранител са се харесали на Юнайтед, но Ливърпул също има интерес към англичанина. По тази причина The ​​Telegraph твърди, че от Палас вече са съставили списък с потенциални кандидати за заместник на английския национал, което е знак, че той ще напусне след края на сезона.

Гехи има още две години до края на договора си с Палас, което означава, че това лято може да е последният шанс на неговия клуб да го продаде срещу сериозна сума. Съобщава се, че възпитаникът на академията на Челси ще струва повече от рекордните за клуба 50 милиона паунда, за които Ман Юнайтед купи Аарън Уан-Бисака през 2019-а година.

Очаква се „червените дяволи“ да се подсилят в отбрана през лятото. Въпреки това, офертата за Гехи до голяма степен ще зависи от това дали евентуалният нов спортен директор на Юнайтед Дан Ашуърт ще бъде назначен навреме за летния трансферен прозорец.