Старши треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, е поискал подсилване на офанзивната мощ на тима през януари. Според „Sport“ желанието му е да бъдат взети Виктор Осимен от Наполи и Рафаел Леао от Милан.

Италианецът знае, че отборът има нужда от освежаване в нападение и клубът имаше такива планове през лятото, но мечтаният трансфер на Килиан Мбапе не се осъществи, след като французинът подписа нов договор с Пари Сен Жермен.

Gulliver/GettyImages
33 снимки

Страхотното представяне на капитана Карим Бензема през миналия сезон компенсира липсата на достатъчно опции в атака. Този сезон обаче проблемът е очевиден в отсъствието на французина, чийто контузии ограничиха мачовете, в които играе. Анчелоти пробва различни варианти в нападение и доста играчи, като Родриго и Федерико Валверде отбелязаха важни голове, но наставникът почти няма възможност да прави ротации в тази зона.

Леао е един от най-исканите играчи в Европа, след като се разви много в последните два сезона. Той имаше голям принос за титлата на Милан и бе избран за играч на сезона в Серия А. Интерес към него има от страна на Челси и Манчестър Сити. Договорът му с „росонерите“ пък е до лятото на 2024-а година и клубът може да избере да го продаде, след като изпусна доста звезди като свободни агенти. Това обаче едва ли ще се случи през януари, когато ще е трудно да му намери равностоен заместник.

В същото време Осимен също е в чудесна форма, отбелязвайки девет гола в 13 мача във всички турнири. Благодарение на него Наполи е на върха в Серия А, където тимът е в серия от 14 мача без загуба. Тимът на Лучано Спалети завърши и първи в групата си в Шампионската лига, а на 1/8-финалите ще срещне Айнтрахт Франкфурт. Едва ли обаче партенопеите ще бъдат готови да се разделят със своя голмайстор така лесно и то по средата на сезона.